zondag 19 oktober 2014

Vlamingen in de Wereld

Het weekend doorgebracht in Veliko Tarnovo al couchsurfend bij Arne Schepens. Ik en Arne kennen elkaar al van toen we nog kleine jongetjes waren op de speelplaats van het sint-lievensinstituut. De laatste jaren hadden we minder contact voornamelijk omdat arne ondertussen al vijf jaar in bulgarije verblijft (waar de locals hem kennen als Arnie). Een betere lokale gids kon ik me dus niet wensen!

Arnie is niet de enige vlaming die de geneugten van veliko tarnovo mocht ontdekken. Ten tijde van het tweede bulgaarse koninkrijk (waarvan Veliko Tarnovo de hoofdstad was) verbleef hier in zijn eigen prive toren Boudewijn de IX, graaf van Vlaanderen.

Boudewijn maakte zo een indruk op de lokale schonen dat zelfs de bulgaarse koningin smoorverliefd op hem werd. Helaas vond Boudewijn haar te min en ging hij niet in op haar avances. Een doortastende vrouw laat het daar natuurlijk niet bij mij en dus zei ze tegen haar man, de bulgaarse koningin dat die vlaamse kwiet zich aan haar vergrepen had. Het balkan temperament van de koning en ijzingwekkende afgrond onder boudewijns raam deden de rest.

Anyway, morgen weer on de road.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten