donderdag 30 oktober 2014

The American Way

Ik ben weer van land verhuisd naar een semi officiele staat: transnistrië. De reis begon deze ochtend in kisinau en onverwachts kreeg ik gezelschap van een amerikaanse reiziger die de kou van ons vorig hostel beu was en voor een stuk hetzelfde traject volgt als ikzelf.

Andy is al 16 jaar op reis, leeft van zijn website (travelinghobo.com) en is heeft ondanks zijn leeftijd van 59 nooit een vrouw gehad ouder dan dertig. Al snel zal blijken dat naast reizen vrouwen zijn grote passie zijn. Ik maal er niet om en al snel zijn we op weg in een veel te krappe uitgebouwde break naar het land achter de dnjester.

Daar aangekomen worden we opgewacht door Tim, de enige expat van dit land. Tim is getrouwd met een lokale schone en zover we kunnen nagaan een beetje de verbindingsman tussen de lokale oligarch en de toeristen die de weg naar hier vinden.

Tim vergelijkt de situatie hier met die in oost-oekraïne en stelt dat mwn daar afglijdt naar dezelfde situatie als die in transnistrië, een statement dat enigszins stand houdt. Hij en andy zijn het er roerend over eens dat de westersr media vooral over sensatie berichten en niet over de werkelijke situatie. Tim heeft blijkbaar verscheidene reportages van bbc en cnn begeleidt maar zijn woorden werden telkens verdraait of hij werd gewoon doodgezwegen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten