zondag 26 oktober 2014

simona

Een gorilla. Een koe. Een olifant. Een beer. Een man. Het zijn maar enkele van de koosnaampjes die de vier roemenen serena williams toeroepen terwijl ik met hen naar de finale van de master series tennis kijk. Tegenstandster is Simona Halep, een Roemeense, of wat had u gedacht?

Simona kan in de eerste set de schijn nog hoog houden, voornamelijk door de enorme foutenlast van Serena. In de tweede set is er echter geen kruid meer gewassen tegen de jongste Williams, een droge 6-3,6-0 bestempelen het lot van Simona.

Ondertussen sneeuwt en regent het nog steeds in Roemenie en vertrek ik straks naar een ander land. Een treinreis van 12 uur in het verschiet, Pushkin, Tolstoj en Turgenev gaan me gezelschap houden op de roemeense slaaptrein.

Het behoort eigenlijk niet hen te lezen in een andere taal dan het russisch (net zoals men Kafka in het Duits moet lezen en Marquez in het Spaans), maar de kans dat ik ooit nog russisch leert wordt met de dag kleiner, dus gaan we er voor. Dat, en boeken zijn hier spotgoedkoop (net als museumbezoeken overigens)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten